Βρετανία: Γιατί θα αλλάξει ο εθνικός ύμνος της χώρας μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
Back

Βρετανία: Γιατί θα αλλάξει ο εθνικός ύμνος της χώρας μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Το πρωτόκολλο αναφέρει ότι όταν πεθάνει η Ελισάβετ Β’, ο βρετανικός ύμνος και ο ύμνος της Κοινοπολιτείας θα επανέλθει στην… ανδρική εκδοχή του, η οποία χρησιμοποιήθηκε πριν η βασίλισσα ανέλθει στον θρόνο.

Ο ύμνος ψάλλεται σε πατριωτικές τελετές, από μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μέχρι κάθε φορά που η Βασίλισσα κάνει δημόσια εμφάνιση. Ωστόσο, μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ο εθνικός ύμνος θα ακούγεται πολύ διαφορετικός.

Ως προφανής διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Κάρολος θα ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας του για να γίνει ο επίσημος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια, ο εθνικός ύμνος θα επανέλθει στους αρχικούς του στίχους, οι οποίοι είναι σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι εκτός από μια… κρίσιμη διαφορά: το “Queen” θα αντικατασταθεί από το “King”.

Ο ύμνος προς το παρόν έχει ως εξής:

God save our gracious Queen!
Long live our noble Queen!
God save the Queen!
Send her victorious,
Happy and glorious,
Long to reign over us,
God save the Queen.

Ο Θεός να σώσει την ευγενική βασίλισσά μας!
Ζήτω η ευγενής Βασίλισσά μας!
Ο Θεός να σώσει τη βασίλισσα!
Χρίσε τη νικήτρια,
Ευτυχισμένη και ένδοξη,
Πολύ να βασιλεύει πάνω μας,
Ο Θεός να σώσει τη Βασίλισσα.

Αυτή η εκδοχή έχει αλλάξει από το 1952, όταν πέθανε ο Βασίλειος Γεώργιος VI πέθανε και ανέβηκε στον θρόνο η κόρη του, Ελισάβετ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!