Βουλιάζει στα σκουπίδια η Μαδρίτη

Για δέκατη μέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στη Μαδρίτη και η ισπανική πρωτεύουσα πνίγεται πλέον στα σκουπίδια.

Οι εργαζόμενοι-απεργοί καταγγέλλουν ότι τους ζητούν να υπογράψουν συμβάσεις για «μισθούς του 2007» και διαμαρτύρονται για τις απολύσεις τις οποίες θεωρούν δρομολογημένες.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας δηλώνει στην El Pais: «Δεν ζητάμε αυξήσεις, ζητάμε να μας αφήσουν όπως είμαστε». Υπενθυμίζει πάντως ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ζουν με 700 ευρώ το μήνα, «όταν έχουν να πληρώσουν νοίκια και δάνεια«.

Η δήμαρχος της πόλης Ανα Μποτέγια, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Αθνάρ, δέχεται δριμύτατη κριτική για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Μαδρίτη.

Ακόμα και το (δεξιό) Λαϊκό Κόμμα από το οποίο προέρχεται έχει πλέον αρχίσει να εκφράζει ενόχληση για τον ουδέτερο τρόπο που χειρίζεται την απεργία, ζητώντας από την δήμαρχο πιο αποφασιστική στάση.

Στην ηγεσία του κόμματος του Μαριάνο Ραχόι θεωρούν ότι η αντιπαράθεση και κυρίως η εικόνα μιας πόλης πνιγμένης στα σκουπίδια βλάπτει ευθέως την κυβέρνηση.

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση του υπουργείου Αμυνας, το οποίο διευκρίνισε ότι θα εξετάσει το ζήτημα της επέμβασης για την αποκομιδή, αφού πρώτα ενημερωθεί για το κατά πόσο υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και εφόσον υπάρξει επίσημο αίτημα από τον Δήμο.

Πάντως, πηγές του Δήμου της Μαδρίτης διευκρίνιζαν ότι «ο Στρατός είναι για άλλα πράγματα». Αλλά και η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο υπέρ της επέμβασης του στρατού για την αποκομιδή έχει συμπληρώσει 20.000 υπογραφές, αριθμός μικρός για τον πληθυσμό της πόλης.

Ανησυχία για την εικόνα της πόλης εκφράζει και ο επιχειρηματικός κόσμος, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιότητα που μοιραία έχει δοθεί στον ευρωπαϊκό Τύπο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΜΑΔΡΙΤΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!