Τσίπρας: Τα Βαλκάνια να ξαναγίνουν επίκεντρο ειρήνης και συνεργασίας

  • Απο stergios
  • 22 Δεκεμβρίου 2018 - 14:00
  • Comments Off

Τα Βαλκάνια πρέπει να ξαναγίνουν το επίκεντρο της ειρήνης, της συνεργασίας και της συνανάπτυξης και αυτό δεν μπορεί παρά να περνά μέσα και από τη διεύρυνση της Ε.Ε., τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της τετραμερούς Συνόδου Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας στο Βελιγράδι.

«Έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, έμαθε να συνδυάζεται, να δίνει πάσες και να ανοίγει το παιχνίδι, να παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο και μέσα από την πολύ καλή συνεργασία ιδιαίτερα στους τομείς υποδομών και ενέργειας αλλά και στην ανάπτυξη μιας νέας γεωπολιτικής δυναμικής για την περιοχή, πολύ σύντομα μπορεί να σκοράρουμε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε, η τετραμερής συνεργασία έχει αναδείξει την περιοχή των Βαλκανίων ως μια περιοχή η οποία μπορεί να δώσει στην Ευρώπη και όχι ως μια περιοχή «δεύτερης διαλογής», όπου η Ευρώπη θα την αντιμετωπίζει με συμπάθεια προσπαθώντας να επιβάλει τους δικούς της όρους. «Η βουλγαρική προεδρία έδωσε την ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα της ατζέντας της Θεσσαλονίκης της ελληνικής προεδρίας το 2003 και δημιούργησε προϋποθέσεις για να μπορούμε να ξαναβάλουμε τα Βαλκάνια στο επίκεντρο» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Είπε επίσης ότι στη συνάντηση των τεσσάρων ηγετών συζητήθηκε η κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για την φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 2028 ή του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2030, η διοργάνωση των οποίων, όπως υπογράμμισε, θα έχει μεγάλη συμβολική σημασία, προβάλλοντας τα Βαλκάνια ως θετικό παράδειγμα στην Ευρώπη.

Στις συζητήσεις, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, τονίστηκε και «η ιδιαίτερη σημασία της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που ξαναπιάνει το νήμα της ιστορίας της, για να γίνει πρωτοπόρος των εξελίξεων, ενώνοντας τη νοτιοανατολική Ευρώπη με την ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΣΜΟΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΣΕΡΒΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]