Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για το αποτέλεσμα του exit poll

Με επείγοντα τηλεγραφήματά τους τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν το αποτέλεσμα του exit poll στις ελληνικές εκλογές αναφέροντας πως η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με αυτοδυναμία.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 51 ετών, κερδίζει τις εκλογές με 40% των ψήφων έναντι του κύριου αντιπάλου του, ο οποίος δεν παίρνει παρά το 28,5% των ψήφων, σηματοδοτώντας την επιστροφή των παραδοσιακών κομμάτων στην Ελλάδα έπειτα από τέσσερα χρόνια στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επικρίθηκε επειδή ‘πρόδωσε’ τους ψηφοφόρους του με τη συνέχιση της λιτότητας».

Η είδηση του exit poll που δίνει την αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το BBC έχει τίτλο «Οι Έλληνες συντηρητικοί σε τροχιά εκλογικής νίκης» ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται πως η αξιωματική αντιπολίτευση Νέα Δημοκρατία αναμένεται να νικήσει στις γενικές εκλογές της Ελλάδας, σύμφωνα με το exit poll».

Επίσης, σύμφωνα με το Bloomberg «Η αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας Νέα Δημοκρατία ηγείται στο πρώτο exit poll».

Το Reuters έχει τίτλο «Οι Έλληνες συντηρητικοί έχουν ισχυρό προβάδισμα στο exit poll».

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΜΕ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, BBC, ΕΚΛΟΓΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!