Σχεδίασε αιώρα γραφείου για… σιέστα στο χώρο εργασίας – Πώς «γεννήθηκε» η ιδέα

Υπάρχουν στιγμές σε ένα γραφείο που τα μάτια… κλείνουν, παρά τις επόμενες προσπάθειες του εργαζόμενου. Οι πολλές ώρες εργασίας και η οθόνη του υπολογιστή δεν βοηθούν κανέναν να αντισταθεί στην επιθυμία να αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα.

Υπνος στο πληκτρολόγιο ή στο πάτωμα κάτω από το γραφείο; Διόλου επαγγελματικό. Χάρη στον Ακίλ Ραχάριο, υπάρχει λύση με περισσότερο στιλ. Αν βέβαια υποθέσει κανείς ότι ο εργοδότης δεν θα ενοχληθεί στη θέα ενός εργαζόμενου που κοιμάται στο γραφείο.

Ο εν λόγω φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Τεχνών και Σχεδίου στο Τορόντο, δημιούργησε το Schnap. Ουσιαστικά είναι μία άνετη αιώρα, φτιαγμένη έτσι ώστε να μπορεί να την κρεμάσει κάποιος κάτω από τραπέζι ή γραφείο.

Η έμπνευση ήρθε από την καθημερινότητά του. «Το πανεπιστήμιό μου είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο το χειμώνα και πολλοί φίλοι μου ξενυχτούσαν εκεί για να ολοκληρώσουν τα πρότζεκτ τους», είπε. Και κάπως έτσι του ήρθε η ιδέα, δημιουργώντας τελικά το Schnap για μία εργασία της σχολής του.

Μάλιστα, όταν παρουσίασε τη δημιουργία του, είχε την ευκαιρία να τη δοκιμάσει απευθείας. «Μετά από την παρουσίαση ο καθηγητής με ρώτησε αν υπήρχε κάτι άλλο που θα ήθελα να προσθέσω. Απάντησα »Οχι, τελείωσα, απλά χρειάζομαι λίγο ύπνο»», λέει ο Ακίλ, προσθέτοντας ότι σε εκείνο το σημείο δεν αναφερόταν καν στο Schnap. Ο καθηγητής του όμως του είπε «Υπέροχα! Τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το προϊόν σου», καθώς ήξερε ότι ο φοιτητής δεν είχε κοιμηθεί για μία εβδομάδα, προκειμένου να ολοκληρώσει την εργασία του.

Προς το παρόν το Schnap δεν είναι διαθέσιμο στην αγορά, αλλά ο Ακίλ αναζητά επενδυτές για να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή.

Πηγή:  iefimerida.gr
ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΥΠΑ, ΥΠΝΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ, ΑΙΩΡΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΣΙΕΣΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!