Στους 41 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στην Γένοβα

Συνεχίζει να αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα. Δύο ακόμη άτομα αγνοούνται, ενώ 9 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Τους 41 έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, σύμφωνα υπηρεσίες διάσωσης.
Την Πέμπτη, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε είχε κάνει λόγο για 38 νεκρούς, ωστόσο ο αριθμός αυξήθηκε σήμερα καθώς εντοπίστηκε το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν οι σοροί μιας τριμελούς οικογένειας.
Δύο ακόμη άτομα αγνοούνται, ενώ από τα 10 άτομα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, τα 9 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η γέφυρα Μοράντι στη Γένοβα της Ιταλίας κατέρρευσε την περασμένη Τρίτη, σκορπώντας τον θάνατο.
Η κυβέρνηση ξεκίνησε επισήμως τη διαδικασία για την ανάκληση των αδειών διαχείρισης του οδικού δικτύου από την εταιρεία Atlantia
Η ιταλική κυβέρνηση ξεκίνησε σήμερα επισήμως τις διαδικασίες για την ανάκληση των αδειών που είχαν παραχωρηθεί στην εταιρεία Autostrade per l’Italia για τη διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων με διόδια, μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα, που προκάλεσε τον θάνατο 38 ανθρώπων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έστειλε σχετική επιστολή στην Autostrade, εταιρεία που υπάγεται στον κατασκευαστικό όμιλο Atlantia, ο οποίος διαχειρίζεται τη λειτουργία του τμήματος του αυτοκινητόδρομου A10, ο οποίος εκτείνεται από τη Γένοβα έως τα σύνορα με τη Γαλλία.
«Αυτή η τραγωδία μας υποχρεώνει να αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα είναι αυστηρότερες σε σύγκριση με εκείνες που υιοθέτησαν προηγούμενες κυβερνήσεις» σημείωσε ο Τζουζέπε Κόντε.

ΚΟΣΜΟΣ, ΝΕΚΡΟΙ, ΓΕΦΥΡΑ, ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ, ΓΕΝΟΒΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!