Στόχος χάκερ έγινε το Κόμμα των Εργατικών στη Βρετανία

«Δεχτήκαμε μια υπερσύγχρονη και μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση στις ψηφιακές πλατφόρμες του κόμματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Εργατικών

Στόχος εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης έγινε το Κόμμα των Εργατικών στη Βρετανία, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες πρόωρες εκλογές.

Εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι οι Εργατικοί κατήγγειλαν την κυβερνοεπίθεση στο Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας και ότι παρότι η επίθεση «επιβράδυνε κάποιες από τις δραστηριότητες της εκστρατείας μας», αυτές αποκασταστάθηκαν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων την προεκλογική περίοδο.

«Δεχτήκαμε μια υπερσύγχρονη και μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση στις ψηφιακές πλατφόρμες του κόμματος. Προχωρήσαμε σε ταχείες ενέργειες και αυτές οι απόπειρες απέτυχαν εξαιτίας των ισχυρών συστημάτων ασφαλείας μας. Η ακεραιότητα όλων των πλατφορμών μας διατηρήθηκε και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν υπήρξε παραβίαση δεδομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των Εργατικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόωρες εκλογές στη Βρετανία θα πραγματοποιηθούν στις 12 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΚΟΣΜΟΣ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΚΟΜΜΑ, ΣΤΟΧΟΣ, ΧΑΚΕΡ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!