Στην Πολωνία σήμερα ο Ζελένσκι
Επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Ζελένσκι πρόκειται να έχει σήμερα συνομιλίες με τον Ντούντα και τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι και να συναντηθεί με Ουκρανούς πρόσφυγες που αναζήτησαν καταφύγιο στην Πολωνία.
Η Βαρσοβία έχει επισημάνει ότι οι συνομιλίες του Ζελένσκι με τους Πολωνούς αξιωματούχους θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου, τη διεθνή στήριξη και την οικονομική συνεργασία, πρόσθεσε ο ίδιος.
«Στη διάρκεια των συνομιλιών με τον πρόεδρο Ζελένσκι σίγουρα θα συζητήσουμε τα ουκρανικά σιτηρά και τα διάφορα γεωργικά προϊόντα, διότι θέλουμε οποιοδήποτε εμπόριο με την Ουκρανία να μην αποσταθεροποιεί την αγορά μας», επεσήμανε ο Μοραβιέτσκι.
Η Πολωνία έχει υποδεχθεί περίπου 1,6 εκατ. πρόσφυγες από τη γειτονική Ουκρανία, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Παράλληλα η Βαρσοβία, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ασκεί πιέσεις στη Δύση για την παροχή όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία.
Χθες, Τρίτη, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ δήλωσε ότι το Κίεβο είναι ευγνώμον προς την Πολωνία που άνοιξε τον δρόμο για την παροχή μαχητικών αεροσκαφών MiG.
👁️🗨️Zelenskiy arrived in 🇵🇱Poland today, – RMF FM.
This is Zelensky’s first official visit to 🇵🇱Poland.
Earlier it was reported that in Warsaw Zelensky plans to meet with 🇵🇱President Andrzej Duda, Prime Minister Mateusz Morawiecki. pic.twitter.com/e4SU1EARmT
— Cloooud |🇺🇦 (@GloOouD) April 5, 2023
Προτεινόμενα άρθρα






