Σύλληψη συνεργάτη της δημάρχου Ρώμης

Στην υπόθεση που έχει μονοπωλήσει σήμερα την ιταλική επικαιρότητα και αφορά τη σύλληψη του υπεύθυνου του προσωπικού του δήμου Ρώμης, Ραφαέλε Μάρα, αναφέρθηκε η δήμαρχος της πόλης, Βιρτζίνια Ράτζι.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο έρευνας για πιθανή διαβλητή αγορά ακινήτων, το 2013, τα οποία ανήκαν σε ιδρύματα πρόνοιας, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που η δικαιοσύνη έκρινε ύποπτες και αιτιολογήθηκε από τους εισαγγελείς με τη δυνατότητα να προκύψουν, στο μέλλον, και νέες, αξιόποινες πράξεις.

«Κάναμε λάθος, εμπιστευθήκαμε τον υπεύθυνο του προσωπικού του δήμου, Ραφαέλε Μάρα, αλλά τραβάμε μπροστά», δήλωσε σήμερα το μεσημέρι στους δημοσιογράφους η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι.

«Θα αντικαταστήσουμε αμέσως τον πρώην υπεύθυνο του προσωπικού και εκφράζουμε την πλήρη εμπιστοσύνη μας στο έργο της δικαιοσύνης», πρόσθεσε η δήμαρχος και στέλεχος του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

Η Βιρτζίνια Ράτζι, παράλληλα, θέλησε να αποσαφηνίσει ότι ο συλληφθείς «ήταν ένας από τους χιλιάδες υπαλλήλους του δήμου και όχι το δεξί της χέρι», όπως έγραψε ο ιταλικός και διεθνής τύπος, «από τη στιγμή που το δεξί της χέρι είναι οι πολίτες της Ρώμης».

«Είναι προς όφελος των πολιτών αυτών που κάθε ημέρα εργαζόμαστε ακατάπαυστα. Συνεχίζουμε νηφάλια το έργο μας», κατέληξε η επικεφαλής του δήμου της Αιώνιας Πόλης. Πολλοί αναλυτές, όμως, γράφουν ότι αν η έρευνα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, και ιδίως σε περίπτωση που η Ράτζι λάβει δικαστική κλήση σε απολογία, δεν αποκλείεται να αναγκασθεί σε παραίτηση, έξι μόλις μήνες μετά την πανηγυρική εκλογή της.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΛΛΗΨΗ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ, ΡΩΜΗ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΡΑΤΖΙ, ΡΑΦΑΕΛΕ ΜΑΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!