Σεμινάριο Χαρακτικής για ενήλικες στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης  της εικαστικής καλλιτέχνιδας Μαρίνας Προβατίδου «Γράψε μου τα Όνειρά σου» σε επιμέλεια Λήδας Καζαντζάκη, διοργανώνεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Σεμινάριο Χαρακτικής για ενήλικες με εισηγήτρια την Μαρίνα Προβατίδου και ελεύθερη συμμετοχή,  το Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Απριλίου 2016.

Το Σεμινάριο έχει ως στόχο να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα και να καταδείξει τον τρόπο που η χαρακτική συνδέεται με την τυπογραφία, την αναπαραγωγή αντιτύπων και την τέχνη του βιβλίου.

Οι συμμετέχοντες με την καθοδήγηση της εικαστικού βήμα – βήμα θα εξερευνήσουν πρακτικά τα στάδια της χαρακτικής. Θα ξεκινήσουν με απλές γραμμές και στη συνέχεια με πιο βαθιές χαράξεις, μελάνωμα και τύπωμα.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει ένα κομμάτι πλεξιγκλάς  μικρότερο του Α4 και ένα απλό καλέμι. Μια φωτοτυπία του έργου που θα χαράξει στις απαιτούμενες διαστάσεις.

Θα δοθούν μελάνια και χαρτιά χαρακτικής και θα υπάρχει στο χώρο πρέσα τυπώματος.

Το εξάωρο Σεμινάριο Χαρακτικής έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δύο ομάδες ενδιαφερομένων, οι οποίες διαρθρώνονται ως εξής:

Πρωινή ομάδα: Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Απριλίου 2016, 12:00-15:00  

Απογευματινή ομάδα: Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Απριλίου 2016, 17:00-20:00

 

Χώρος: Εκθεσιακός χώρος 1ου ορόφου στο ΙΜΚ

 

Δηλώσεις Συμμετοχής e-mail:  [email protected] 

Περισσότερες πληροφορίες: 6987 209 512 (Μαρίνα Προβατίδου) και  210 34 18 579  (Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης)

 

Το Σεμινάριο Χαρακτικής όπως και η Έκθεση της Μαρίνας Προβατίδου «Γράψε μου τα  Όνειρά σου» από τις 23 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2016, σε επιμέλεια Λήδας Καζαντζάκη, με ελεύθερη είσοδο, διοργανώνονται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο πλαίσιο της 3η  Έκδοσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων, από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την  Ένωση Ελλήνων Χαρακτών με γενικό τίτλο Abracadabra.

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!