σεισμός-στην-τουρκία-αγνοείται-ζευγά-1135282
ΚΟΣΜΟΣ | 09.02.2023 | 21:20

Σεισμός στην Τουρκία: Αγνοείται ζευγάρι Ελλήνων -Τους ψάχνουν στα συντρίμμια

Επιβεβαιώθηκαν οι αναφορές για Έλληνες εγκλωβισμένους στα συντρίμμια, στην Αντιόχεια, μετά τους φονικούς σεισμούς που χτύπησαν δέκα επαρχίες της Τουρκίας, τη Δευτέρα.

Οι συγγενείς τους έκαναν έκκληση για βοήθεια στις ελληνικές αρχές. που βρίσκονται εκεί και ενισχύουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Διπλωματικές «πηγές» αναφέρουν:

«Η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε, από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων, με διπλή υπηκοότητα, αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας. Ευθύς μόλις της περιήλθε η σχετική πληροφορία ή Ελληνική Πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές και τα σωστικά συνεργεία. Οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται…»

Νωρίτερα, ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 έκανε λόγο πως ένας Έλληνας ήταν εγκλωβισμένος στα συντρίμμια στην Αντιόχεια, τα οποία προκάλεσαν οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Τουρκία.

Η απεσταλμένη του καναλιού, Άννα Ανδρέου, επικαλέστηκε μάρτυρες που ανέφεραν ότι πρόκειται για έναν Έλληνα, παντρεμένο με ορθόδοξη Σύρια. Το ζευγάρι βρισκόταν στην περιοχή όταν χτύπησε ο Εγκέλαδος.

Ο γαμπρός τού αγνοούμενου είπε ότι ο Έλληνας είναι από τις πρώτες ώρες κάτω από τα χαλάσματα. Μάλιστα, τις πρώτες ημέρες άκουγαν τις φωνές του αγνοούμενου και της συζύγου του, τώρα όμως δεν ακούν τίποτα. Ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν ενημερώσει το ελληνικό προξενείο και απευθύνουν έκκληση για βοήθεια στις ελληνικές δυνάμεις της ΕΜΑΚ που βρίσκονται στη χώρα να έλθουν για επιχείρηση διάσωσης.