Σαουδική Αραβία: Γυναίκες και άνδρες θα μπαίνουν από την ίδια είσοδο σε μπαρ & εστιατόρια

Ακόμα μία πρόοδος για το καθεστώς του Ριάντ. Πλέον από την ίδια πόρτα θα περνούν γυναίκες και άντρες στα εστιατόρια και τις καφετέριες στη Σαουδική Αραβία.

Οι αρχές της χώρας πλέον δεν θα απαιτούν πλέον από τις εκπροσώπους του ωραίου φύλου να έχουν χωριστές εισόδους με βάση το φύλο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Μέχρι σήμερα, ήταν υποχρεωτικό να υπάρχει μια είσοδος για τις γυναίκες και τα παιδιά τους και μια χωριστή για τους άνδρες.

Ήδη οι περιορισμοί είχαν χαλαρώσει στην πράξη, με πολλά εστιατόρια, καφετέριες και άλλους χώρους συνάντησης να μην επιβάλλουν πλέον διαχωρισμό. Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν έχει ήδη ξεκινήσει μια σειρά κοινωνικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

saudi_arabia

Υπενθυμίζεται ήδη ότι στις αρχές του έτους ένα βασιλικό διάταγμα επέτρεψε στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς την άδεια του κηδεμόνα τους και το 2018 το βασίλειο του Κόλπου έβαλε τέλος στη δεκαετή απαγόρευση των γυναικών να οδηγούν.

Όμως, πολλοί ακτιβιστές διαμαρτύρονται ότι εξακολουθούν να ισχύουν πολλοί νόμοι που εισάγουν διακρίσεις κατά των γυναικών, ενώ αρκετοί εξέχοντες υποστηρικτές των δικαιωμάτων των γυναικών έχουν συλληφθεί ακόμα και όταν η κυβέρνηση έχει κάνει μεταρρυθμίσεις.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΑΝΔΡΕΣ, ΠΟΡΤΑ, ΙΔΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]