Σαν Ντιέγκο: Παρενοχλούσε σεξουαλικά, ζήτησε και τα ρέστα ο Δήμαρχος

Δεν φταίω εγώ δεν φταις εσύ αλλά ο Χατζηπετρής. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε ο δήμαρχος του Σαν Ντίεγκο, που αν και κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση υφισταμένης του κατηγόρησε την πολιτεία ότι δεν τον εκπαίδευσε επαρκώς πριν γίνει δήμαρχος και  απαιτεί να του πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Η Ιρένα ΜακΚόρμακ Τζάκσον που έχει καταθέσει  μήνυση εις βάρος του, κατήγγειλε τον Μπομπ Φίλνερ, πως της ζήταγε  να πηγαίνει στη δουλειά χωρίς εσώρουχα, αλλά και πως απαιτούσε να τον φιλάει . Όπως είπε ο ασυγκράτητος δήμαρχος  της έλεγε συνεχώς πως ήθελε να τη δει γυμνή, ενώ συχνά την ακινητοποιούσε και της ψιθύριζε στο αφτί.

Ο δικηγόρος του δημάρχου όμως, με επιστολή του στον Εισαγγελέα υποστήριξε πως το Σαν Ντιέγκο είναι νομικά υποχρεωμένο να παρέχει εκπαίδευση για την αποτροπή της σεξουαλικής παρενόχλησης σε όσους διαχειρίζονται εργαζομένους μέσα σε έξι μήνες από τη στιγμή που αρχίσουν να εργάζονται για το δήμο. Κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση του Φίλνερ.

Μάλιστα για να δικαιολογήσει τον ισχυρισμό του, υποστήριξε  ότι  αυτό αποδεικνύει πως η πόλη απέτυχε να αποτρέψει τη σεξουαλική παρενόχληση και για αυτό πρέπει να καλύψει τα δικαστικά έξοδα για τη μήνυση που έχει δεχθεί ο δήμαρχος.

Πάντως, έπειτα από την ΜακΚόρμακ Τζάκσον, άλλες επτά γυναίκες κατηγόρησαν δημόσια τον 70χρονο για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο δήμαρχος τους ζήτησε συγνώμη και δήλωσε πως θα πάρει δύο εβδομάδες άδεια στις 5 Αυγούστου, προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ, ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ


Αφήστε μια απάντηση