σάλος-με-επίθεση-δημοσιογράφου-κατά-φ-1063102
ΚΟΣΜΟΣ | 25.08.2022 | 22:45

Σάλος με επίθεση δημοσιογράφου κατά Φάουτσι: «Άντε γ…» (βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η έκρηξη οργής γνωστής Αμερικανίδας δημοσιογράφου κατά του κορυφαίου λοιμωξιολόγου των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι. Σε podcas,t η Μέγκιν Κέλι προχωρά σε βρισιές κατά του επιστήμονα.

Η Κέλι, συγκεκριμένα, εξοργίστηκε με τη δήλωση Φάουτσι σύμφωνα με την οποία «θα σκεφτόταν» να καταθέσει στο Κογκρέσο εάν οι Ρεπουμπλικάνοι τον καλoύσαν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

«Ακούγεται σαν να απαντά σε πρόσκληση σε απογευματινό τσάι», είπε η Κέλι. «”Θα το σκεφτώ”. Αντε γ…., Δρ Φάουτσι. Δεν μπορείς να πεις αν θα πας. Λαμβάνεις κλήτευση του Κογκρέσου, εμφανίζεσαι» είπε μεταξύ άλλων η Κέλι.

Ο Φάουτσι ανέφερε, πριν από λίγες ημέρες, ότι θα παραιτηθεί από σύμβουλος του Λευκού Οίκου αλλά και από διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID). Θα αποχωρήσει επίσης από τη θέση του επικεφαλής του Εργαστηρίου Ανοσορύθμισης του NIAID.

Δεν σκοπεύει όμως να «συνταξιοδοτηθεί» ακόμη. «Έπειτα από περισσότερα από 50 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας, σχεδιάζω να συνεχίσω την επόμενη φάση της καριέρας μου ενώ έχω ακόμη τόση ενέργεια και πάθος για τον τομέα μου», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Ο Φάουτσι είναι διευθυντής του NIAID από το 1984 και από τη θέση αυτή συνεργάστηκε με επτά προέδρους. Τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι σκόπευε να αποσυρθεί με τη λήξη της πρώτης θητείας του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.