εε-να-λογοδοτήσουν-οι-υπεύθυνοι-για-το-1028254
ΚΟΣΜΟΣ | 25.08.2022 | 22:00

ΕΕ: Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τον βομβαρδισμό σιδηροδρομικού σταθμού

Οι υπεύθυνοι για τον βομβαρδισμό χθες Τετάρτη του σιδηροδρομικού σταθμού και κατοικιών στην πόλη Τσάπλινε της κεντρικής Ουκρανίας «θα πρέπει να λογοδοτήσουν», τόνισε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η ΕΕ καταδικάζει έντονα τα φρικτά ρωσικά πλήγματα που εξαπολύθηκαν εναντίον αμάχων» στην Ουκρανία χθες, ημέρα εθνικής γιορτής της χώρας, έγραψε ο Μπορέλ στο Twitter.

Πολλοί ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό και σπίτια στην Τσάπλινε προκαλώντας «τον θάνατο 25 ανθρώπων (σσ σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό), ανάμεσά τους και δύο παιδιά, και τον τραυματισμό 32», σύμφωνα με απολογισμό από τον βομβαρδισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας.

Από την πλευρά της η Ρωσία ισχυρίστηκε σήμερα ότι οι δυνάμεις της έπληξαν χθες στην Τσάπλινε, που βρίσκεται στην επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ, ένα στρατιωτικό τραίνο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν «περισσότεροι από 200 Ουκρανοί στρατιωτικοί».

Όπως επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή του ανακοίνωση, ένας πύραυλος Iskander «έπληξε ένα στρατιωτικό τραίνο στον σταθμό της Τσάπλινε εξουδετερώνοντας περισσότερους από 200 στρατιωτικούς», καθώς και εξοπλισμό, ο οποίος θα παραδιδόταν στο μέτωπο στο Ντονμπάς.