Ρουμανία-ευρωεκλογές: Βαριά ήττα των κυβερνώντων-νίκη της κεντροδεξιάς

Το 47% τον ψήφων έλαβε το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) και οι κεντρώοι της συμμαχίας USR-PLUS στη Ρουμανία, έναντι του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (PSD) μετά την καταμέτρηση περίπου του 80% των ψήφων.

Το ποσοστό συμμετοχής στις φετινές εκλογές ήταν ασυνήθιστα μεγάλο για τα δεδομένα της χώρα καθώς άγγιξε το 50% . Η κινητοποίηση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στις μεγάλες πόλεις.

«Δεν μας χαροποιεί αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Λίβιου Ντραγκνέα, ηγέτης του PSD και ισχυρός άνδρας της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο οποίος προκάλεσε έκπληξη χθες ανακοινώνοντας ταυτοχρόνως ότι δεν θα είναι υποψήφιος απέναντι στον κεντροδεξιό Κλάους Γιοχάνις στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη του έτους, σε αντίθεση με αυτό που άφηνε να εννοηθεί για μήνες.

«Η κυβέρνηση του PSD πρέπει να φύγει», δήλωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος Γιοχάνις, που προέρχεται από το PNL, συγχαίροντας τους Ρουμάνους επειδή ψήφισαν «υπέρ μιας ευρωπαϊκής Ρουμανίας».

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!