Ευρωεκλογές 2019: Πρώτος ο Σαλβίνι στην Ιταλία

Τους Ιταλούς ψηφοφόρους ευχαρίστησε ο Ματέο Σαλβίνι που έφεραν τη Λέγκα του Βορά στην πρώτη θέση στις ευρωεκλογές με ποσοστό 34,5%.

. Ο Σαλβίνι έγραψε στο χαρτί που κράτησε για την αναμνηστική φωτογραφία: «Πρώτο κόμμα στην Ιταλία. Ευχαριστούμε» και σημείωσε κάτω από το tweet πως μόνο μια λέξη υπάρχει,«Ευχαριστούμε Ιταλία».

Το Δημοκρατικό Κόμμα έρχεται δεύτερο με ποσοστό 22,9%, ενώ ηχηρή πτώση στα ποσοστά του παρατηρεί το έτερο κόμμα της συγκυβέρνησης, το Κίνημα των 5 Αστέρων που υποχωρεί στο 16,8%. Το κόμμα που ίδρυσε ο Πέπε Γκρίλο είχε αποσπάσει 21,2% στις ευρωεκλογές του 2014.

Ο πρόεδρος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε αμέσως μετά την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος για τις ευρωεκλογές πως το κόμμα του είναι «θύμα της αυξημένης αποχής, ιδιαίτερα στον νότο» και πρόσθεσε: «Είναι ώρα να σκύψουμε το κεφάλι και να πιάσουμε δουλειά».

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΑΤΕΟ ΣΑΛΒΙΝΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!