Πρωτοφανής αμμοθύελλα σαρώνει την Κίνα

Πρωτοφανής αμμοθύελλα πλήττει το Πεκίνο.

Πάνω από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν στα δύο αεροδρόμια του Πεκίνου, που βιώνει αρκετά συχνά τέτοια φαινόμενα, ουρανοξύστες χάθηκαν μέσα στην αμμοθύελλα και περιορισμένη ορατότητα προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην πρωινή κυκλοφορία.

«Πρόκειται για την πιο έντονη αμμοθύελλα που γνώρισε η χώρα εδώ και δέκα χρόνια», ανέφερε στην ιστοσελίδα του το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας.

Η ποιότητα αέρα έφθασε στο επίπεδο 500, που θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία στο Πεκίνο, με τη συγκέντρωση σωματιδίων άμμου σε ορισμένες περιοχές να φθάνει τα 8.000 μικρογραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό.

Ακόμη, τις τελευταίες εβδομάδες το Πεκίνο υποφέρει από υψηλότερα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης μ’ ένα νέφος να έχει επικαθήσει πάνω από την πολυάνθρωπη πόλη.

Οι ανεμοθύελλες είναι συχνές στη βόρεια Κίνα, ειδικά το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, καθώς οι εαρινοί άνεμοι σηκώνουν σκόνη απ’ την έρημο Γκόμπι, ενώ στο φαινόμενο συντείνουν και η διάβρωση του εδάφους και η αποψίλωση των δασών.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΙΝΑ, VIDEO, ΑΜΜΟΘΥΕΛΛΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!