Προκλητικός ο Ερντογάν: Έδειξε γεωτρήσεις ανατολικά της Κρήτης

Xάρτες σε σημείο ανατολικά της Κρήτης έδειξε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλοντας να προσδιορίσει την περιοχή που προτίθεται να κάνει έρευνες αλλά και γεωτρήσεις

Ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας δείξω κάτι. Αυτό εδώ το σημείο, είναι το σημείο σύνδεσης της Τουρκίας με την Λιβύη. Αυτή η λωρίδα που βλέπετε περνάει ανατολικά της Κρήτης. Το βόρειο τμήμα των συνόρων εδώ, είναι η Τουρκία και το νότιο τμήμα είναι η Λιβύη. Τι είναι αυτά; Αυτά είναι υφαλοκρηπίδες. Εμείς μπορούμε να πούμε πως εδώ μπορούμε να κάνουμε τις σεισμικές μας έρευνες. Και μετά τις σεισμικές μας έρευνες μπορούμε να κάνουμε και γεωτρήσεις εδώ».

Τονίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικά αποθέματα υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, είπε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να συνεργαστεί στην περιοχή με σημαντικές διεθνώς εταιρείες.

Τέλος, αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Λιβύη, η οποία, όπως είπε, θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την επικύρωσή της από την τουρκική βουλή, είπε ότι αυτή προστατεύει τα συμφέροντα τόσο της Τουρκίας όσο και της Λιβύης και ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέπει να γίνουν μονομερείς ενέργειες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΡΗΤΗ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΧΑΡΤΕΣ, ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ, VIDEO


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!