Ποιες είναι οι πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2015

Οι Πίλζεν της Τσεχίας και Μονς του Βελγίου αναδείχθηκαν οι πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2015 από την αρμόδια επιτροπή με στόχο να υπογραμμιστεί η ποικιλομορφία του ευρωπαϊκού πολιτισμού και η προώθηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Το Πίλζεν περίπου 90 χιλιόμετρα δυτικά της Πράγας έχει 170.000 πληθυσμό και κατοικήθηκε για πρώτη φορά το 976 και έγινε πόλη το 1295. Το κέντρο της βρίσκεται υπό την προστασία ως πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης. Για φέτος έτος έχουν προγραμματιστεί  πάνω από 600 εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων, συναυλίες, εκθέσεις και εικαστικές παρεμβάσεις.

Η πόλη Μονς, έχει τουλάχιστον 93.000 κατοίκους και παίρνει το όνομά της από το βουνό πάνω στο οποίο χτίστηκε. Σημείο αναφοράς συνιστά άνθρωποι το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το Μωνς θα φιλοξενήσει πολλές εκδηλώσεις το 2015, ενώ στις 7 Απριλίου θα πραγματοποιήσει μια έκθεση του Vincent van Gogh για τη ζωή του στην περιοχή. Επίσης, θα εγκαινιαστούν πέντε νέα μουσεία, όπως το Mons Memorial Museum, που παρουσιάζει την ιστορία της περιοχής κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων.

Περισσότερες από 50 πόλεις σε όλη την Ευρώπη έχουν γίνει πολιτιστικές πρωτεύουσες και από το 2011 δύο πόλεις από δύο διαφορετικές χώρες της Ε.Ε. μοιράζονται τον τίτλο κάθε χρόνο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!