Ποια εταιρεία δίνει πληρωμένη άδεια 24 εβδομάδων και στους δύο γονείς

Σε μία σημαντική ανακοίνωση για τους υπαλλήλους της προχώρησε η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία την Τρίτη, καθώς προχώρησε στη χρονική επέκταση τη γονικής άδειας.

Πιο συγκεκριμένα, η Volvo αποφάσισε να αυξήσει τις ημέρες της γονικής άδειας με αποδοχές στις 24 εβδομάδες χωρίς να θέτει κριτήρια φύλου.

Η απόφαση αφορά όλους τους υπαλλήλους -και τους ωρομίσθιους- οι οποίοι εργάζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ για τουλάχιστον ένα χρόνο. Όλοι είναι επιλέξιμοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Family Bond» που θα εφαρμόσει η αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να ενισχύσει του οικογενειακούς δεσμούς των υπαλλήλων της.

Το πρόγραμμα καλύπτει φυσικούς, ανάδοχους γονείς και γονείς του ίδιου φύλου.

Το πρόγραμμα πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν το 80% των βασικών αποδοχών τους. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χρόνο απουσίας από τη δουλειά μέχρι το παιδί να συμπληρώσει την ηλικία των 3 ετών.
Οι υπάλληλοι στις ΗΠΑ έχουν επίσης τη δυνατότητα να πάρουν γονική άδεια με πλήρεις αποδοχές διάρκειας 19 εβδομάδων μέσα σε 36 μήνες από τη στιγμή που θα γίνουν γονείς.

Το νέο μέτρο έχει στόχο να βοηθήσει την εταιρεία στην απόκτηση και διατήρηση ταλέντων καθώς επικεντρώνεται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030, σύμφωνα με τον CEO της Volvo, Hakan Samuelsson.

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς της εταιρείας οι υπάλληλοι δικαιούνται 6 εβδομάδες αμειβόμενη γονική άδεια.

Η Volvo αποφάσισε να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα γονικής άδειας έπειτα από θετικά αποτελέσματα ενός παρόμοιου πιλοτικού προγράμματος στην Ευρώπη.

Πηγή: cnbc.com

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΔΕΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!