πατέρας-ζητάει-από-το-facebook-να-δει-το-βίντε-231816
ΚΟΣΜΟΣ | 07.02.2014 | 09:44

Πατέρας ζητάει από το facebook να δει το βίντεο με τις στιγμές του νεκρού γιου του (βίντεο)

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έκκληση απηύθυνε στο facebook ο Τζον Μπέρλιν, προκειμένου να του δοθεί η δυνατότητα  να δει το γνωστό βίντεο-αναδρομή του γιου του, που δημιουργεί το μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τις δημοφιλέστερες στιγμές των χρηστών. Ο πατέρας έχασε τον 22χρονο γιο του Τζέσε το 2012.

Το συγκεκριμένο βίντεο με τίτλο «Η ταινία μου στο facebook» το δημιουργεί η σελίδα, ύστερα από συμφωνία με τον χρήστη. «Ανεβάζετε αυτά τα ταινιάκια ενός λεπτού που όλοι μοιράζονται μεταξύ τους. Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά. Αυτό που θέλουμε είναι μόνο να δούμε αυτή την ταινία. Δεν θέλω να έχω πρόσβαση στον λογαριασμό του γιου μου, ούτε τους κωδικούς. Ξέρω ότι ζητάω πολλά, αλλά δεν με ενδιαφέρει, το μόνο που θέλω είναι να τον δω», ανέφερε στο facebook ο Μπέρλιν.

Το αίτημα προωθήθηκε μέσα από έναν ραδιοσταθμό και το facebook το αποδέχτηκε, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο BBC, υπογραμμίζοντας πως «τελικά, υπάρχουν περισσότερα πράγματα που μπορεί να κάνει το facebook για να βοηθήσει τους ανθρώπους να θυμηθούν τις ζωές των ανθρώπων που έχασαν».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του facebook, η εταιρία εξετάζει αλλάγές σχετικά με θέματα «μνήμης» για ανθρώπους που έχουν πεθάνει, όπως, π.χ., το να μην εμφανίζονται δίπλα σε διαφημίσεις ή να μην υπενθυμίζει η σελίδα τα γενέθλιά τους.

Δείτε το σχετικό video:

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.