«Παράνομοι» μετανάστες στη δούλεψη του Τραμπ σύμφωνα με τη «New York Times»

  • Απο stergios
  • 8 Δεκεμβρίου 2018 - 12:55
  • Comments Off

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, όσο και κατά τη θητεία του, έχει στην κορυφή της ατζέντας του το μεταναστευτικό ζήτημα και την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης.

Φαίνεται, ωστόσο, πως η σκληρή του ρητορική κατά της παράνομης μετανάστευση δεν συνάδει με την πρακτική εφαρμογή της, τουλάχιστον όπως ισχυρίζεται η «New York Times», η οποία αποκαλύπτει πως στο θέρετρο του Γκολφ που έχει στη Νέα Ιερσέη απασχολεί μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Στα πάνω από πέντε χρόνια που εργάστηκε ως οικιακή βοηθός, στο «Trump National Golf Club» στο Μπεντμίνστερ, η Βικτώρια Μοράλες έστρωνε το κρεβάτι του κ. Τραμπ, καθάριζε την τουαλέτα του και ξεσκόνιζε τα κρυστάλλινα τρόπαια του γκολφ.

Οταν ο Πρόεδρος επισκέφθηκε το θέρετρο, η 45χρονη μετανάστρια από τη Γουατεμάλα έλαβε οδηγίες να φοράει μια καρφίτσα στο σχήμα της αμερικανικής σημαίας που έφερε το λογότυπο των μυστικών υπηρεσιών.

Λόγω των «εκπληκτικών» υπηρεσιών που παρείχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Τραμπ, η κ. Μοράλες έλαβε τον Ιούλιο ένα πιστοποιητικό από την Υπηρεσία Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, στο οποίο αναγραφόταν το όνομά της.

Καταπληκτικό επίτευγμα για μια μετανάστρια οικιακή βοηθό χωρίς χαρτιά, σχολιάζει σκωπτικά η εφημερίδα της Νέας Υόρκης.

Το ταξίδι της κ. Μοράλες από την καλλιέργεια καλαμποκιού στην Γουατεμάλα έως το θέρετρο γκολφ του Τραμπ, περιλάμβανε και την παράνομη διάσχιση των συνόρων το 1999 για να φτάσει στη Νέα Ιερσέη και να προσληφθεί το 2013 ως εργαζόμενη στο ακίνητο του Προέδρου, παρουσιάζοντας -όπως η ίδια ομολογεί- πλαστά έγγραφα. Και, δεν ήταν η μόνη.

Η 46χρονη Σάντρα Ντίαζ, από την Κόστα Ρίκα, η οποία πλέον είναι νόμιμη κάτοικος των ΗΠΑ, δήλωσε πως και εκείνη δεν είχε χαρτιά όταν εργάστηκε στο ίδιο μέρος από το 2010 έως το 2013.

Οι δύο γυναίκες ισχυρίστηκαν στην «ΝΥΤ» πως εργάστηκαν για χρόνια για τον Τραμπ στο κλαμπ του γκολφ μαζί με άλλους μετανάστες χωρίς χαρτιά, χωρίς να αναφέρουν πόσους.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια απόδειξη για το εάν ο Τραμπ ή τα εκτελεστικά στελέχη του «Trump Organization» γνώριζαν για το μεταναστευτικό τους καθεστώς.

Δύο τουλάχιστον επιστάτες γνώριζαν για την κατάσταση και βοηθούσαν τους εργαζόμενους να αποφύγουν την σύλληψη και την απέλασή τους και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι χωρίς χαρτά», ανέφερε η κ. Ντίαζ, η οποία ήταν μάρτυρας όταν προσλήφθηκαν διάφορα άτομα τα οποία γνώριζε η ίδια πως δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Είναι γνωστό πως ο κ. Τραμπ έχει κάνει κορωνίδα της προεδρίας του την ασφάλεια των συνόρων και την προστασία των θέσεων εργασίας για τους Αμερικανούς,

Οπως, επίσης, όταν άνοιξε το «Trump International Hotel» στην Ουάσιγκτον ο ίδιος διατεινόταν πως χρησιμοποιεί ένα ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα για να διασφαλίσει πως μόνον όσοι διέμεναν παράνομα στη χώρα θα εργάζονταν σε αυτό. «Δεν έχουμε ούτε έναν παράνομο μετανάστη να εργάζεται εδώ», είχε δηλώσει εκείνη την εποχή.

Πηγή: «Εθνικός Κήρυξ»

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ, ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ, NEW YORK TIMES, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!