Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Aids: 30 επώνυμοι φωτογραφίζονται γυμνοί - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Aids: 30 επώνυμοι φωτογραφίζονται γυμνοί

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Aids  σήμερα 1η Δεκεμβρίου και το περιοδικό Adore οργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά φωτογράφιση για φιλανθρωπικό σκοπό και με σύνθημα «μόνο η αγάπη είναι μεταδοτική»,  ζήτησε από 30 επώνυμους να ποζάρουν γυμνοί.

Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Ανθή Σαλαγκούδη, Πηνελόπη Πλάκα, Σάντυ Κουτσοσταμάτη (σ.σ. κατά σειρά στη φωτό), Ιωάννα Λίλη,  Νίκος Μακρόπουλος, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σωτήρης Καλυβάτσης κ. ά.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το περιοδικό Adore συμμετέχει στον αγώνα κατά του AIDS και με σύνθημα «μόνο η αγάπη είναι μεταδοτική», ζητάει από 30 Έλληνες να ποζάρουν γυμνοί.

Το Provocateur επικοινώνησε με την σύμβουλο έκδοσης και διευθύντρια σύνταξης του Adore Σοφία Τουντούρη, που μαζί με τον σύμβουλο έκδοσης και υπεύθυνο μόδας Στέφανο Μαλαμα οργάνωσαν τη καμπάνια του περιοδικού.

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζουμε μέσα από το adore τον αγώνα κατά του AIDS. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, ζητήσαμε από 30 ξεχωριστές προσωπικότητες να φωτογραφηθούν απενοχοποιώντας το γυμνό, στέλνοντας από κοινού το μήνυμα ότι αγαπούν τη ζωή. Τριάντα διαφορετικοί άνθρωποι, από διαφορετικούς χώρους, ενώνονται για έναν κοινό σκοπό, να δείξουν τη γυμνή αλήθεια γύρω από μία μάστιγα που δυστυχώς εξακολουθεί να σημειώνει αρνητικά ρεκόρ.

Μακριά από προκαταλήψεις οι φωτογραφιζόμενοι συμμαχούν μαζί μας, ώστε να περάσουμε το μήνυμα πως οι οροθετικοί δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού και σίγουρα η περιθωριοποίηση και ο κοινωνικός ρατσισμός δεν τους αξίζουν. Με βασικό μας μότο πως το μόνο “όπλο” για τον ιό είναι η πρόληψη συνεισφέρουμε κι εμείς από τη δική μας πλευρά σε μία παγκόσμια προσπάθεια που δεν θα πρέπει να αφήνει αδιάφορο κανέναν. Το AIDS μας αφορά όλους. Όσο μακριά πιστεύουμε πως είναι από εμάς τόσο κοντά είναι στην πραγματικότητα. Δεν κάνει διακρίσεις σε εθνικότητα, ηλικία, φύλο, επάγγελμα ή θρησκεία. Δεν κάνει διαχωρισμό για το αν είσαι straight ή gay. Η άγνοια και ο φόβος είναι πολύ πιο επικίνδυνα από τον ίδιο τον ιό. Οι φορείς του ιού έχουν ανάγκη τη στήριξή μας και την αποδοχή μας. Έχουν ανάγκη να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο και να πάψουν να βιώνουν τον κοινωνικό ρατσισμό. Το σύνθημά μας; Μόνο η αγάπη είναι μεταδοτική!».

Πηγή: provocateur.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!