Ουγγαρία: Φυλάκιση των μεταναστών προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Β. Ορμπάν

Με σημερινές του δηλώσεις στη δημόσια ραδιοφωνία ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, γνωστοποίησε τις προθέσεις του σχετικά με την διαχείριση των προσφύγων, αναφέροντας πως θέλει να θέσει υπό συστηματική κράτηση τους μετανάστες που φθάνουν στη χώρα, ένα μέτρο που αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο. «Η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει την κράτηση των αλλοδαπών από την αστυνομία», σημείωσε ο συντηρητικός ηγέτης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Μια συστηματική κράτηση των μεταναστών θα ήταν «πράγματι αντίθετη στην ΕΕ», παραδέχθηκε ο Ορμπάν. Αλλά «πρέπει να προασπίσουμε την κυριαρχία μας», είπε, υπογραμμίζοντας πως θέλει να διεξαγάγει «σημαντικές μάχες» κατά των Βρυξελλών φέτος.

Ο Ορμπάν, ο οποίος συχνά προβαίνει σε προκλήσεις προς την ΕΕ, έχει αναχθεί εδώ και δύο χρόνια σε αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της άφιξης μεταναστών στην Ευρώπη. Για μία ακόμη φορά σήμερα συνέδεσε τους τελευταίους με «τρομοκρατικές ενέργειες».

Επίσης, δήλωσε ότι θέλει να καταστήσει πιο περιοριστική την ουγγρική νομοθεσία για τις ΜΚΟ, τις οποίες καταγγέλλει για «προσπάθειες να επηρεάσουν» την πολιτική ζωή της χώρας. Σημειώνεται πως η Βουδαπέστη κατηγορεί συχνά τον δισεκατομμυριούχο, Τζορτζ Σόρος, ότι επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της μέσω των ΜΚΟ.

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΕΤΡΟ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΟΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ


Αφήστε μια απάντηση