Οργή της Άγκυρας μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους «8»

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσε το «όχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να εξαπολύει απειλές εναντίον της χώρας μας και να κάνει λόγο για «πολιτική απόφαση».

Το τουρκικό υπουργείο κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει πραξικοπηματίες και ότι δεν συμβάλει στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

«Η ελληνική απόφαση δεν συνάδει με τη διεθνή νομοθεσία, φαίνεται ότι έχει πολιτικά κίνητρα και παραβιάζει τα δικαιώματα των θυμάτων της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου» αναφέρει χαρακτηριστικά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο παράλληλα τονίζει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παλεύει για την έκδοση των «8».

«Οι επιπτώσεις αυτής της απόφασης –η οποία θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα- στις διμερείς μας σχέσεις, τη συνεργασία μας εναντίον της τρομοκρατίας αλλά και άλλες κοινές δράσεις σε διμερή και πολυμερή ζητήματα θα αξιολογηθούν διεξοδικά» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης ερήμην για τους οκτώ Τούρκους αξιωματούχους.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, ΑΓΚΥΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!