Συγκρούσεις στην Άγκυρα

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η αστυνομία της Άγκυρας επιχειρεί να απομακρύνει ασκώντας βία ομάδες της αντιπολίτευσης από τον περίγυρο του κτιρίου του τουρκικού κοινοβουλίου.

Ομάδες της αντιπολίτευσης έχουν συγκεντρωθεί στην βουλή για να υψώσουν την φωνή τους κατά της συνταγματικής αναθεώρησης που προωθεί η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Από την σκοπιά της αντιπολίτευσης, το νέο προεδρικό σύστημα οδηγεί την Τουρκία στην διακυβέρνηση μιας πολιτικής χούντας.

Η αστυνομία δεν επιτρέπει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επικαλείται τον Νόμο περί Έκτακτης Ανάγκης. Γύρω στις 12.00, η αστυνομία επιτέθηκε στους ακτιβιστές και βουλευτές με αντλίες νερού, σκυλιά της αστυνομίας και κλομπ.

Η διαδήλωση διαμαρτυρίας, την οποία οργανώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λαμβάνει χώρα την στιγμή που στην τουρκική εθνοσυνέλευση ξεκινά η συζήτηση για το νέο σύνταγμα της Τουρκίας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΓΚΥΡΑ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!