Ο πρώτος δήμος που εγκαθιστά «ομιλούσες» κάμερες ασφαλείας στους δρόμους

Μία από τις πλουσιότερες πόλεις της Γαλλικής Ριβιέρας, με σχεδόν μηδενικό ποσοστό εγκληματικότητας, γίνεται ο πρώτος δήμος της χώρας που εγκαθιστά «ομιλούσες» κάμερες ασφαλείας στους δρόμους.

Αυτές θα κάνουν «παρατήρηση» σε όσους παρκάρουν παράνομα, ή πετούν σκουπίδια στους δρόμους. Πόλη ευγενών και εκατομμυριούχων, η Mandelieu-la-Napoule είναι περισσότερο γνωστή για τις απομονωμένες βίλες και τα πολυτελή πάρτι σε πισίνες. Τώρα, η κοινότητα των 22.000 κατοίκων δέχεται επικρίσεις από τους ακτιβιστές, για την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας που διαθέτουν και μεγάφωνο.

Το σύστημα αυτό επιτρέπει τον εντοπισμό όσων για παράδειγμα δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες του σκύλου τους και το κέντρο ελέγχου τους επιπλήττει και τους ζητά να σταματήσουν αυτό που κάνουν.

Για χρόνια, σημειώνει η Telegraph, οι Γάλλοι αντιστέκονταν στην εκτεταμένη χρήση καμερών ασφαλείας στους δρόμους, αντιμετωπίζοντας αυτό το φαινόμενο ως εισβολή στην ιδιωτική ζωή. Μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι, τα 3/4 των πόλεων μεσαίου μεγέθους διαθέτουν πλέον τέτοιο δίκτυο. Ομως, πολλοί πιστεύουν ότι η προσθήκη μεγάφωνου… παραπάει.

«Μεγάλος αδελφός στο Mandelieu», σχολίασε ο Ζαν Μαρί Μονταλί της Le Parisien. Ομως, ο αντιδήμαρχος Σεμπαστιέν Λερουά ισχυρίζεται ότι με τις «ομιλούσες» κάμερες ασφαλείας ο δήμος θα εξοικονομήσει χρήματα. «Ενα μόνο όχημα καθαρισμού των ακαθαρσιών των σκύλων κοστίζει 130.000 ευρώ το χρόνο. Το σύστημα αυτό θα είναι πολύ πιο αποτρεπτικό», τόνισε.

Δεν συμφωνούν όλοι μαζί του. Ο Λοράν Μουσιελί, πανεπιστημιακός ερευνητής εγκλημάτων τόνισε ότι το σύστημα αυτό ουσιαστικά δεν είναι πρακτικό. «Ο αριθμός των ανθρώπων που θα παρακολουθεί τις κάμερες πιθανότατα θα είναι περιορισμένος. Είναι πολύ δύσκολο να παρατηρείς τι συμβαίνει σε τόσες πολλές οθόνες, ταυτόχρονα», εξήγησε.

Η Κοραλί, μία νεαρή μητέρα που άκουσε μία φωνή από ψηλά να την προειδοποιεί να μην παρκάρει σε στάση λεωφορείου δήλωσε ότι θα προτιμούσε να της το έλεγε αυτό ένας αστυνομικός με… σάρκα και οστά. «Είναι απαίσιο. Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί βρίσκουν πολλές δικαιολογίες, όπως η τρομοκρατία, για να μας ελέγχουν. Οι ελευθερίες μας περιορίζονται ολοένα και περισότερο», είπε από την πλευρά της η 22χρονη Μεϊβέν Λεσάζ.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΚΑΜΕΡΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!