Αυτές είναι οι 10 συμβουλές του Time για να έχετε ένα ασφαλές ταξίδι

Ακόμη και στις ΗΠΑ, τα ΜΜΕ όχι μόνο παρακολουθούν αδιάλειπτα τις εξελίξεις στη βελγική πρωτεύουσα- κάτι λογικό- αλλά έχουν μπει και στο κλίμα του φόβου. Χαρακτηριστικό αυτού είναι ένα δημοσίευμα του Time, που δίνει 10 συμβουλές για να είναι ασφαλής κάποιος όταν ταξιδεύοντας στο εξωτερικό.

Οι συμβουλές είναι από Ντόνα Σκαραμάστρα Γκόρμαν, της οποίας ο σύζυγος εργάζεται για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Μόσχα και από την εμπειρία της γνωρίζει καλά τα μέτρα που πρέπει να παίρνει μία οικογένεια, όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό, όπως αναμεταδίδει η iefimerida.gr.

Αυτές είναι οι συμβουλές της:

Κάντε έρευνα

Πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό, αναζητήστε όλες τις πληροφορίες για τον προορισμό. Αν για παράδειγμα το υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει να μην πάτε εκεί, μην το κάνετε. Αυτές οι προειδοποιήσεις είναι σοβαρές.

Επικοινωνήστε με την πρεσβεία

Πριν μπείτε στο αεροπλάνο, επικοινωνήστε μαζί τους. Σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης ή φυσικής καταστροφής, θέλετε η πρεσβεία να γνωρίζει ότι είστε στη χώρα, ώστε να σας παράσχουν βοήθεια ή να σας διευκολύνουν να φύγετε αν είναι απαραίτητο.

Γίνετε «ντόπιοι»

Παρακολουθήστε τα τοπικά νέα ή βρείτε κάποιο αγγλόφωνο ΜΜΕ. Παρακολουθήστε το Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι πληροφορίες που δίνουν δεν είναι πάντα ακριβείς, αλλά προειδοποιούν σε περίπτωση που κάτι γίνεται στην περιοχή που είσαι. Αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη, τις πολιτικές συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες. Ακόμη και αν πλησιάσετε από περιέργεια, μπορεί να τραυματιστείτε ή να βρεθείτε σε επικίνδυνη κατάσταση.

Προετοιμάστε τα παιδιά

Κάποιες οικογένειες προετοιμάζονται για κάθε πιθανό σενάριο, από φωτιά, μέχρι να ξεχαστεί ένα παιδί μέσα στον συρμό του μετρό την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη αποβιβάζονται σε κάποιο σταθμό. Καλό είναι τα παιδιά να γνωρίζουν πού βρίσκονται και να ξέρουν ότι αν δουν κάποιον ή κάτι που φαίνεται περίεργο, πρέπει να ενημερώσουν κάποιον ενήλικα.

Δοκιμάστε τα παιδιά

Οταν είστε έξω στην πόλη, βάλτε ένα από τα παιδιά σας να σας οδηγήσει πίσω στο ξενοδοχείο. Πρέπει να ξέρουν πώς να επιστρέψουν σε περίπτωση που χαθείτε.

Φορτίστε τα κινητά

Ολοι πρέπει να έχετε φορτισμένα κινητά τηλέφωνα και τους σημαντικούς αριθμούς αποθηκευμένους. Αποστηθίστε όλοι τον τηλεφωνικό αριθμό και τη διεύθυνση του μέρους που διαμένετε, σε περίπτωση που τα τηλέφωνα σταματήσουν να λειτουργούν.

Ελέγξτε το περιεχόμενο του πορτοφολιού

Πρέπει να έχετε όλοι μαζί σας έγγραφο που πιστοποιεί την ταυτότητά σας και μετρητά στο τοπικό νόμισμα. Βάλτε στην τσέπη κάθε παιδιού σας μία κάρτα του ξενοδοχείου που μένετε.

Βγάλτε φωτογραφία

Βγάλτε μία φωτογραφία από κάθε ένα από τα παιδιά σας με το κινητό, πριν βγείτε σε ένα πολυπληθές μέρος. Θα είναι πιο εύκολο για την τοπική αστυνομία να εντοπίσει το παιδί σας αν έχουν μία πρόσφατη φωτογραφία που δείχνει τι φορούσε όταν χάθηκε.

Η προετοιμασία είναι το παν

Το να έχετε σκεφτεί προκαταβολικά ό,τι μπορεί να πάει στραβά μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά η προετοιμασία είναι το παν, για εσάς και τα παιδιά σας. Μιλώντας τους με κατάλληλο για την ηλικία τους τρόπο για τα πλάνα που έχετε κάνει, θα βοηθήσει όλη την οικογένεια να είναι πιο χαλαρή.

Μην ξεχνάτε τα σημαντικά

Αυτή την εποχή, όλοι ανησυχούν για την τρομοκρατία. Ομως, υπάρχουν κι άλλες σημαντικές απειλές για μία οικογένεια που ταξιδεύει στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, αν έχουν γίνει τα απαραίτητα εμβόλια, σε περίπτωση που ο προορισμός απαιτεί κάτι τέτοιο. Και δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν θα πρέπει να πίνετε νερό εκτός αν είστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι ασφαλές.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙ, ΠΑΙΔΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!