Νορβηγία: Στέλνει 8 Leopard στην Ουκρανία!
Η Νορβηγία είναι μία από τις πρώτες χώρες που συντάσσονται στον συνασπισμό των κρατών που θα εφοδιάσουν την Ουκρανία με άρματα μάχης Leopard 2.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην σύνοδο των 50 και πλέον χωρών που ενισχύουν αμυντικά την Ουκρανία, συνολικά 8 χώρες μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί στον συνασπισμό των «χορηγών» των γερμανικής κατασκευής αρμάτων Leopard 2.
Οι χώρες αυτές είναι οι:
- Γερμανία,
- Πολωνία,
- Καναδάς,
- Πορτογαλία,
- Ισπανία,
- Νορβηγία,
- Δανία και
- Ολλανδία.
Ειδικά η Νορβηγία ανακοίνωσε πως θα στείλει οκτώ γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 και άλλο εξοπλισμό στην Ουκρανία ώστε να τη βοηθήσει στον πόλεμο με τη Ρωσία.“Είναι περισσότερο κρίσιμο από ποτέ να υποστηρίξουμε τη μάχη της Ουκρανίας για ελευθερία”, ανέφερε σε δήλωση ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε.
Η Νορβηγία δήλωσε επίσης πως θα στείλει τέσσερα άρματα μάχης ειδικού σκοπού, με την ακριβή επιλογή να εξαρτάται από το τι χρειάζεται περισσότερο η Ουκρανία.
Η Νορβηγία θα προβλέψει επίσης κονδύλια για πυρομοχικά και ανταλλακτικά, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
Η Νορβηγία, που συνορεύει με τη Ρωσία στην Αρκτική, διαθέτει συνολικά 36 άρματα μάχης Leopard 2.
Προτεινόμενα άρθρα




