Μεγάλες απώλειες για το κόμμα του Πούτιν στις τοπικές εκλογές στη Μόσχα

  • Απο stergios
  • 9 Σεπτεμβρίου 2019 - 12:37
  • Comments Off

Μεγάλες απώλειες σημειώσαν κατά τις χθεσινές τοπικές εκλογές στη Μόσχα οι υποψήφιοι που στηρίζονται από το Κρεμλίνο. Αν και η Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, διατηρεί την πλειοψηφία του στη νομοθετική συνέλευση στη Μόσχα, ωστόσο εξασφαλίζει πολύ λιγότερες έδρες – 26 από τις 45.

Ενισχυμένο εμφανίζεται το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο εξασφάλισε 13 έδρες, πέντε περισσότερες από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Επίσης, το αντιπολιτευόμενο Γιάμπλοκο και το κόμμα Δίκαιη Ρωσία φαίνεται να εξασφαλίζουν από τρεις έδρες, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Όλοι οι υποψήφιοι της Ενωμένης Ρωσίας συμμετείχαν στην εκλογική αναμέτρηση ως «ανεξάρτητοι», σε μία προφανή προσπάθεια να αποστασιοποιηθούν από το όλο και λιγότερο δημοφιλές κόμμα τους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε ανεξάρτητο think tank πριν από τις εκλογές, όπως αναφέρει η «Guardian», την Ενωμένη Ρωσία στήριξε μόλις το 11% των ψηφοφόρων στη Μόσχα. Άλλη κρατική δημοσκόπηση ωστόσο, η οποία διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο, κατέληγε ότι οι Ρώσοι ψηφοφόροι που στηρίζουν το κόμμα του πρέδρου στη ρωσική πρωτεύουσα φθάνει το 22%.

Οι τοπικές εκλογές διεξήχθησαν έπειτα από ένα ταραχώδες καλοκαίρι στη Μόσχα, με πλήθος διαδηλώσεων ενάντια στην άρνηση του Κρεμλίνου να επιτρέψει τη συμμετοχή των υποψηφίων του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι. Περισσότεροι από 2.500 πολίτες συνελήφθησαν εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην Κόκκινη Πλατεία.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΡΩΣΙΑ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΟΣΧΑ, ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!