Τσίπρας: Το Brexit χωρίς συμφωνία θα ήταν καταστροφικό για όλους

  • Απο stergios
  • 7 Σεπτεμβρίου 2019 - 20:02
  • Comments Off

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις επιπτώσεις που θα έχει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, επισημαίνοντας, ότι κάτι τέτοιο θα είχε μεγάλη επιρροή στις ισχυρότερες οικονομίες της Ε.Ε., λόγω των στενών σχέσεων που διατηρούν με τη Βρετανία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC, στο πλαίσιο του φόρουμ Ambrosetti στην Ιταλία, όπου συμμετείχε, τόνισε πως πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία ένα Brexit χωρίς συμφωνία, σημειώνοντας: «Πιστεύω πως η ζημιά θα είναι τεράστια για όλους μας. Σίγουρα, πρώτα απ’ όλα για το Ηνωμένο Βασίλειο και τους κατοίκους του, αλλά όχι μόνο για εκείνους».

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε, πως το Brexit θα μπορούσε να έχει τη χειρότερη επιρροή στην εργατική τάξη, αλλά και τους πιο ευάλωτους στη χώρα. Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για τον αν η πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, είπε «Δεν είναι λαϊκισμός να παλεύεις για τα δικαιώματα των πολιτών σου, ούτε να μάχεσαι για να βρεις μια τίμια συμφωνία με τους εταίρους σου. Αυτό είναι δημοκρατία, δεν είναι λαϊκισμός. Λαϊκισμός είναι να βυθίζεις τον λαό σου στο μίσος, να διχάζεις τους ανθρώπους και να παλεύεις χωρίς ένα στόχο για ρεαλιστικές αποφάσεις».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, BREXIT


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!