Κορωνοϊός: Αποκάλυψη – Κινέζοι ερευνητές λένε τι θα συμβεί το καλοκαίρι

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 28 Απριλίου 2020 - 21:58
  • Comments Off

Επιστημονική ερευνητική ομάδα από το Πεκίνο επισημαίνει ότι ο κορωνοϊός δεν θα εξαλειφθεί, αλλά αντιθέτως θα επιστρέψει με τη μορφή εποχικής γρίπης.

Ομάδα Κινέζων επιστημόνων σημειώνει ότι ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί όπως έγινε με τον SARS γιατί μολύνει ασυμπτωματικούς φορείς. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό χωρίς να έχουν συμπτώματα, όπως ο βήχας ή ο πυρετός, κάτι που καθιστά αδύνατο να γίνει η ιχνηλάτησή του. Επίσης, οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι Κινέζοι αξιωματικοί της υγείας ακόμη επιβεβαιώνουν δεκάδες ασυμπτωματικούς φορείς καθημερινά.

Ο Jin Qi, διευθυντής του Ινστιτούτου Παθογενούς Βιολογίας στην Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών , είπε: «Αυτή είναι πιθανό μία επιδημία που συνυπάρχει με τους ανθρώπους εδώ και πολύ καιρό, γίνεται εποχική και υπάρχει μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό». Γιατροί σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν ήδη παραδεχθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εξαλειφθεί εντελώς ο κοωονοϊός παρά την εφαρμογή καραντίνας και περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Κινέζοι ερευνητές παράλληλα αποκάλυψαν ότι δεν βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ιός θα επιβραδυνθεί το καλοκαίρι. Υπήρχαν ελπίδες ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα συνέδραμαν ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού στο βόρειο ημισφαίριο. Ωστόσο, ο Wang Guiqiang, επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νόσων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Πεκίνου, σημείωσε: «Ο ιός είναι ευαίσθητος στη θερμοκρασία αλλά όταν εκτίθεται στους 56 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά και σίγουρα ποτέ δεν θα σημειωθούν τέτοιες θερμοκρασίες. Οπότε παγκοσμίως ,ακόμη και το καλοκαίρι, η πιθανότητα τα κρούσματα να επιβραδυνθούν είναι πολύ μικρή».

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΙΝΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!