ιαπωνία-ανάρπαστο-το-κρέας-αρκούδας-σ-1160685
ΚΟΣΜΟΣ | 05.04.2023 | 08:32

Ιαπωνία: Ανάρπαστο το κρέας αρκούδας στους αυτόματους πωλητές

Η Ιαπωνία μας εκπλήσσει συνεχώς με τις καινοτομίες της. Αυτή τη φορά σίγουρα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, προωθώντας ένα νέο μοντέλο αυτόματων πωλητών που πουλάει φρέσκο κρέας αρκούδας και το οποίο έχει γίνει ανάρπαστο.

Το μηχάνημα, στο βόρειο νομό Akita, έχει προσελκύσει μια σταθερή ροή πελατών από τότε που εγκαταστάθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Το κρέας, το οποίο πωλείται για 2.200 ¥ (£ 13/16,50 $) ανά 250 γραμμάρια, αποδεικνύεται δημοφιλές στους επιβάτες που αποβιβάζονται σε έναν κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Semboku, αλλά ο χειριστής έχει λάβει επίσης αιτήματα για παραδόσεις ταχυδρομικών παραγγελιών από το Τόκιο, περίπου 400 χλμ. μακριά.

Το μηχάνημα, το οποίο διαφημίζει το περιεχόμενό του ως «τοπική σπεσιαλιτέ», είναι εφοδιασμένο με άγρια ​​αρκούδα και πουλούσε ένα μείγμα άπαχου και λιπαρού κρέατος, ανέφερε η εφημερίδα Mainichi Shimbun. Το κρέας προερχόταν από αρκούδες που αιχμαλωτίστηκαν στα βουνά από μέλη ενός τοπικού κυνηγετικού συλλόγου, στους οποίους επετράπη να σκοτώσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό κατά τη διάρκεια της ετήσιας κυνηγετικής περιόδου, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Συστημάτων Πώλησης της Ιαπωνίας, ο αριθμός των μηχανών κορυφώθηκε στα 5,6 εκατομμύρια το 2000. Ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί σε κάτι περισσότερο από 4 εκατομμύρια έως το 2020, αλλά η Ιαπωνία εξακολουθεί να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μηχανημάτων αυτόματης πώλησης κατά κεφαλήν στον κόσμο.

Η μεγαλύτερη εταιρεία φαλαινοθηρίας της Ιαπωνίας, η Kyodo Senpaku, ξεκίνησε πρόσφατα να πουλά κρέας φάλαινας από μηχανήματα αυτόματης πώλησης σε μια προσπάθεια να τονώσει την κατανάλωση. Η εταιρεία σχεδιάζει να τα εγκαταστήσει σε 100 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η ανθρώπινη επαφή με τις αρκούδες στην Ιαπωνία δεν περιορίζεται στο τραπέζι του δείπνου. Ο αριθμός των συναντήσεων με αρκούδες έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, από περίπου 4.800 το 2009 σε περισσότερες από 20.000 το 2020, όταν δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 158 τραυματίστηκαν, δήλωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.