Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των «ομογενών» μας σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία

Κάθε εξέλιξη στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα μας ενδιαφέρει άμεσα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ομιλία του στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, κατά την έναρξη της νέας νομοθετικής χρονιάς, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως είναι «καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Βλέπουμε με την ίδια αντίληψη και τις περιοχές στα Βαλκάνια και την Ευρώπη”.

“Η εξέλιξη σε κάθε σπιθαμή της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας μας ενδιαφέρει άμεσα» προσέθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε: “Από την Ευρώπη μέχρι τον Καύκασο, από την κεντρική μέχρι τη νότια Ασία, παντού, δείχνουμε την παρουσία μας με αυτή την αντίληψη. Καμιά δραστηριότητα εκτός των συνόρων μας δεν έχει σκοπό την κατοχή, την παραβίαση, την εκμετάλλευση”.

“Εμείς το βλέπουμε με την αντίληψη του να κρατήσουμε ζωντανό το περιβάλλον μας και να κερδίσουμε μαζί. Όποιο τίμημα και να πληρώσουμε, δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την ανθρωπιστική μας στάση” συμπλήρωσε.

ΚΟΣΜΟΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΚΥΠΡΟΣ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!