Εκπρόσωπος Ακιντζί: Λάθος τα μέτρα της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Τα μέτρα της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας δεν συμβάλλουν προς τη λύση του Κυπριακού, δεν είναι δίκαια και αυτή είναι μια μη αποδεκτή κατάσταση, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού προσθέτοντας ότι η Ένωση έκανε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που περίμεναν και ήταν να συμβουλεύσει την ελληνοκυπριακή πλευρά να αξιολογήσει με σοβαρότητα την πρόταση του κ. Ακιντζί για το φυσικό αέριο.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι αυτή η στάση της ΕΕ δεν μειώνει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, ούτε βοηθά στην λύση του Κυπριακού. «Η αναζήτηση διεξόδου για την μείωση της έντασης στην περιοχή και την άρση του αδιεξόδου, δεν γίνεται με τιμωρία αλλά περνά από μια δίκαιη συνεργασία που θα βασίζεται σε διάλογο».

Επαναλαμβάνει ότι η πρόταση Ακιντζί αποσκοπεί στο να αλλάξει το κλίμα έντασης «που έχουν δημιουργήσει οι Ελληνοκύπριοι με τις μονομερείς ενέργειες που δεν άφησαν άλλη επιλογή στην Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους από του να προβούν στις ίδιες ενέργειες» – όπως είπε – «αλλά και να μειωθεί η ένταση».

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΕΤΡΑ, ΕΕ, ΛΑΘΟΣ, ΑΚΙΝΤΖΙ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!