Ακιντζί: Πενταμερής συνάντηση για το Κυπριακό-Κοινή επιτροπή για το φυσικό αέριο

Είμαστε στη μέση μιας διαδικασίας που δεν έχει τελειώσει, ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί υποστηρίζοντας ότι για το αδιέξοδο στο Κυπριακό δεν φταίνε οι παράμετροι του ΟΗΕ, αλλά «η ελληνοκυπριακή πλευρά» και κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει τί θέλει στο Κυπριακό όχι σε μια συνάντηση με τον ίδιο μόνο, αλλά «σε μια άτυπη πενταμερή συνάντηση» Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι).

Σε συνέντευξη τύπου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι το σκηνικό όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας πενταμερούς συνάντησης, ανεπίσημης ή επίσημης, θα ξεκαθαρίσει μετά τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα. Ο ίδιος, είπε, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκεται στη θέση του, λέγοντας ότι επιθυμεί μια ειρηνική συμβίωση με τους Ελληνοκύπριους, με ασφάλεια και πολιτική ισότητα.

Ο κ. Ακιντζί επανέλαβε την πρότασή του για την δημιουργία μιας κοινής επιτροπής για το φυσικό αέριο λέγοντας ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση και να γίνει το συγκεκριμένο θέμα πεδίο συνεργασίας. Η Τουρκία πρόσθεσε, έχει αδύναμες σχέσεις με χώρες της περιοχής, κάνοντας αναφορά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, και αυτό δεν είναι κάτι που ο ίδιος επιθυμεί.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επέκρινε την απόφαση του λεγόμενου «υπουργικού συμβουλίου» στο ψευδοκράτος για τα Βαρώσια, είπε ότι δεν προηγήθηκε μελέτη, τα βήματα που θα γίνουν πρέπει να είναι εντός διεθνούς δικαίου και να προάγουν την ειρήνη, την συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών αλλά και την απόδοση των δικαιωμάτων των παλιών ιδιοκτητών. Επανέλαβε την τουρκοκυπριακή θέση για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με την λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και το λιμάνι Αμμοχώστου

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΑΕΡΙΟ, ΑΚΙΝΤΖΙ, ΦΥΣΙΚΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]