εκκενώθηκε-εμπορικό-κέντρο-στο-παρίσ-406530
ΚΟΣΜΟΣ | 02.11.2017 | 17:10

Εκκενώθηκε εμπορικό κέντρο στο Παρίσι, λόγω δύο ύποπτων σακιδίων

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκκενώθηκε για λίγο το μεγάλο εμπορικό κέντρο Forum des Halles, στο κέντρο του Παρισιού, μετά τον εντοπισμό δύο ύποπτων σακιδίων, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από το εμπορικό κέντρο λίγο πριν από τις 13:00 τοπική ώρα όταν «οι σκύλοι της ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας του Forum σταμάτησαν μπροστά σε δύο σακίδια», σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Το επιστημονικό εργαστήριο της αστυνομικής διεύθυνσης μετέβη επί τόπου και «ο κίνδυνος έχει αποκλειστεί» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εκκένωση ενός κτιρίου είναι ένα μέτρο που λαμβάνεται «πολύ σπάνια» όταν εντοπίζονται εγκαταλειμμένα αντικείμενα σε εμπορικά κέντρα, σταθμούς ή αεροδρόμια, με τις αρχές να προτιμούν γενικά να δημιουργούν μια περίμετρο ασφαλείας, δήλωσε η πηγή αυτή. Αυτή τη φορά αναπτύχθηκε ένας μηχανισμός γιατί τα σκυλιά που ανιχνεύουν εκρηκτικά σήμαναν την ύπαρξη μηχανισμού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη αστυνομική διεύθυνση το περιστατικό «ελήφθη πάρα πολύ σοβαρά» υπόψη πρόσθεσε. Το επιστημονικό εργαστήριο μετέβη αμέσως επί τόπου και αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε κίνδυνος από τα αντικείμενα.

«Ήμασταν στο επίπεδο μείον τρία (του εμπορικού κέντρου) όταν ακούσαμε από τα μεγάφωνα ένα μήνυμα που μας έλεγε να φύγουμε από το Forum λόγω ενός ύποπτου δέματος. Υπήρχε κόσμος αλλά όλα εκτυλίχθηκαν καλά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 23χρονη Σάρα η οποία είχε έρθει για ψώνια.

Από το 2015, η Γαλλία ήταν στόχος τζιχαντιστικών επιθέσεων που κόστισαν τη ζωή σε 241 ανθρώπους. Σύμφωνα με τις αρχές, η τρομοκρατική απειλή παραμένει σε αυξημένο επίπεδο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.