Έφτιαξαν «σπιτικά» θρανία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Τρεις μπαμπάδες από την Καλιφόρνια γνώρισαν από κοντά το πρόβλημα όταν διαπίστωσαν οτι τα παιδιά τους δεν είχαν έναν καθορισμένο χώρο για να πάρουν μέρος στο μάθημα.

Ο Fernando Rivera σκέφτηκε να κατασκευάσει θρανία για τα τρία του παιδιά, ώστε καθένα να έχει τον δικό του χώρο μελέτης. Απευθύνθηκε και στον αδερφό του Andres Ruiz, έναν ξυλουργό και πατέρα τεσσάρων παιδιών.

Ενα σαββατοκύριακο τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να υλοποιήσουν την ιδέα, ζητώντας και τη βοήθεια ενός συγγενή τους με τρία παιδιά.

Μόλις έφτιαξαν τα θρανία κοινοποίησαν φωτογραφίες στο facebook και οι παραγγελίες άρχισαν να πέφτουν βροχή.

Σύμφωνα με το news247.gr τα θρανία πωλούνται απο 50 έως 65 δολάρια. Πολλά όμως δόθηκαν δωρεάν σε οικογένειες που δεν είχαν την δυνατότητα να τα αγοράσουν. Μέχρι στιγμής, έχουν φτιάξει περίπου 200 θρανία από τα οποία τα 120 χαρίστηκαν. Τα χρήματα που λαμβάνουν απο τις πωλήσεις τα χρησιμοποιούν για την προμήθεια πρώτων υλών.

Οι τρεις μπαμπάδες δέχονται δωρέες σχολικών ειδών τα οποία διαθέτουν μαζί με τα θρανία στις ανύμπορες οικογένειες.

Τα θρανία είναι ελαφριά ωστε να μετακινούνται εύκολα μέσα στο σπίτι, ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ χωρούν και στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου, ωστε να μην είναι δύσκολη η μεταφορά τους κατα την παραλαβή τους.

ΚΟΣΜΟΣ, ΘΡΑΝΙΑ, ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!