Δουλειές υπάρχουν αλλά … στη Γερμανία

Άγνωστη λέξη η ανεργία στη Γερμανία, καθώς σε ύψος-ρεκόρ από την επανένωση της χώρας έχει φθάσει η απασχόληση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 43,5 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες είχαν εργασία, αριθμός που είναι ο υψηλότερος από το 1990, ενώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο για το 2015, αποτελεί αύξηση κατά 259.000 άτομα ή ποσοστό 1,2%. Η θετική εξέλιξη αποδίδεται από τη γερμανική υπηρεσία στην εύρωστη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με το ΑΕΠ να αυξάνεται από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο κατά 0,4%, έπειτα από αύξηση 0,7% που είχε σημειωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν κυρίως τον κλάδο παροχής υπηρεσιών, με τη μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται στο Δημόσιο, στην εκπαίδευση και στην υγεία, ενώ ακολουθούν το εμπόριο, οι μεταφορές, η τροφοδοσία και οι κατασκευές. Μικρή μείωση στις θέσεις εργασίας σημειώθηκε, τέλος, στην γεωργία και στην αλιεία.

 Πηγή: news247

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΛΑΔΟΙ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ-ΡΕΚΟΡ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!