Δ. Ηρακλείου: Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Ξεκινούν αύριο το πρωί με γενικό σημαιοστολισμό της πόλης και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου να παιανίζει τον Εωθινό οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Στις 8 το πρωί θα γίνει η επίσημη έπαρση των Σημαιών Ελλάδας, Ην. Βασιλείου, Ρωσίας, Γαλλίας και Ιταλίας στο Μνημείο των Σφαγιασθέντων Χριστιανών του Ηρακλείου στις 25 Αυγούστου 1898 στην πλατεία Αγίου Τίτου.

Θα ακολουθήσει στις 09:30 επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Στις 10:15 θα πραγματοποιηθεί η τελετή κατάθεσης Στεφάνων στο Μνημείο των Σφαγιασθέντων Χριστιανών του Ηρακλείου στην πλατεία του Αγίου Τίτου.

Στις 11 το πρωί θα δοθεί Μουσική Συναυλία στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Αντώνη Χουρδάκη , Κοσμήτορα Σχολής Επιστημών Αγωγής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, ενω στις 20:00 θα γίνει η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων όπου θα απευθύνουν  χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Θα ακολουθήσει συναυλία από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΡΗΤΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΟΥΡΑΚΗΣ, ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ΅Σ


Αφήστε μια απάντηση