Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ενρίκο Λέτα

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ανέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης  την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ενρίκο Λέτα, δεύτερο γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός μετά την συνάντηση που είχε με τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο υπογράμμισε την ανάγκη να συγκροτηθεί κυβέρνηση ώστε να δοθεί τέλος στην ακυβερνησία.

«Εξήντα ημέρες μετά τις εκλογές, η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση. Ως γνώστης αυτής της πραγματικότητας δέχθηκα το βάρος της ευθύνης που μου ανατέθηκε, το οποίο είναι ίσως ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που θα μπορούσα να σηκώσω», είπε ο Λέτα.

Ο 47χρονος εντολοδόχος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που κλείνουν, στην αυξανόμενη φτώχεια, στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Κύριες κατευθυντήριες γραμμές της δράσης του υπέδειξε την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου, του ρόλου της γερουσίας που συμφωνεί ότι πρέπει να γίνει το σώμα που θα εκπροσωπεί της τοπικής αυτοδιοίκησης με έμφαση και στην μείωση του αριθμού των βουλευτών.

Την Παρασκευή αναμένεται νέα συνάντηση του Ενρίκο Λέτα με τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, με την πιθανή παρουσίαση της λίστας των υπουργών της νέας κυβέρνησης.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΝΡΙΚΟ ΛΕΤΑ, ΙΤΑΛΙΑ. ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση