χανταϊός-σoκ-στην-κίνα-νέος-φονικός-ιό-752510
ΚΟΣΜΟΣ | 24.03.2020 | 21:52

Χανταϊός -Σoκ στην Κίνα: Νέος φονικός ιός – Ήδη ένας νεκρός

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θάνατος ενός ανθρώπου στην Κίνα από έναν νέο ιό τον Χανταϊό που μεταδίδεται στους ανθρώπους μέσω των τρωκτικών, υπήρξε σήμερα όπως μετέδωσε ο ANT1.

Το θύμα, πέθανε ενώ βρισκόταν σε λεωφορείο και κατευθυνόταν στην εργασία του στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας σύμφωνα με την Global Times. Οι 32 ταξιδιώτες, που βρίσκονταν στο ίδιο λεωφορείο, ελέγχθηκαν για τον ιό.

Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η New York Post, οι επιστήμονες επεσήμαναν πως ο χανταϊός δεν είναι καινούργιος ιός καθώς πρώτη φορά εμφανίστηκε το 1950 ενώ σπάνια μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Ο hantavirus εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1950 στον πόλεμο της Αμερικής-Κορέας στην Κορέα (στον ποταμό Hantan). Μεταδίδεται από αρουραίους / ποντικούς εάν οι άνθρωποι καταπιούν τα σωματικά τους υγρά. Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι σπάνια», σημειώνει η Σουηδή επιστήμονας Dr. Sumaiya Shaikh σε tweet. «Μην πανικοβάλλεστε, εκτός εάν σχεδιάζετε να φάτε αρουραίους», τονίζει.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan