Αυστραλία: Κοάλα πνίγηκε σε πισίνα για να γλιτώσει από τον καύσωνα

Ο άνθρωπος έχει βρει τρόπο να προφυλαχτεί από τη ζεσή, χρησιμοποιώντας -φυσικά- γήινους πόρους, επιβαρύνοντας με τη σειρά τους το ήδη αποδιοργανωμένο κλίμα στη Γη. Οι επιπτώσεις του πρωτοφανούς καύσωνα που έπληξε την Αυστραλία, με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμη και τους 50 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, αποτυπώνονται με τον πλέον τραγικό τρόπο σε μία φωτογραφία από το Κουίνσλαντ.

Η εικόνα είναι δύσκολο να περιγραφεί… Ένα κοάλα κείτεται νεκρό στην επιφάνεια μίας πισίνας. Πώς βρέθηκε εκεί το συμπαθέστατο και άκακο ζωάκι; Προκειμένου να λυτρωθεί από το κύμα καύσωνα που έπληξε το Κουίνσλαντ, έσπευσε να βρει ένα δροσερό μέρος. Τι πιο δροσερό από μία πισίνα; Η βουτιά στο νερό, όμως, αποδείχθηκε μοιραία, καθώς το μικρό Κοάλα δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Στην προσπάθειά του να δροσιστεί, πνίγηκε στο νερό. Το πρωί, οι ιδιοκτήτες της βίλας βρήκαν τ0 ζωάκι να επιπλέει στο νερό. Αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες έσπευσαν να αποσύρουν το άψυχο σωματάκι από το νερό.

Σύμφωνα με έναν ειδικό, τα κοάλα γνωρίζουν κολύμπι. Γιατί ωστόσο πνίγονται στις πισίνες; Διότι δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν και να βγουν έξω. Τα πόδια τους είναι φτιαγμένα ώστε να σκαρφαλώνουν και να στέκονται για ώρες πάνω σε δέντρα. Η γλιστερή επιφάνεια της πισίνας, δεν βοηθά το ζώο να αναρριχηθεί, με συνέπεια να μένει στο νερό και να παραδίδεται στη μοίρα του.

Η φωτογραφία που ακολουθεί προκάλεσε σοκ στην αυστραλιανή κοινωνία, η οποία είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη απέναντι στη φύση και στα ζώα γενικότερα:

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΖΕΣΤΗ, ΠΝΙΓΗΚΕ, ΠΙΣΙΝΑ, ΚΟΑΛΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!