«Έλιωσε» στη ζέστη η Αυστραλία τον Ιανουάριο

Ο πιο ζεστός μήνας στην ιστορία της Αυστραλίας ήταν ο Ιανουάριος, με τη μέση θερμοκρασία να ξεπερνά, για πρώτη φορά, τους 30 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας. Η ακραία ζέστη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν «άνευ προηγουμένου», όπως τη χαρακτήρισε η υπηρεσία.

Τουλάχιστον πέντε ημέρες του Ιανουαρίου ήταν μεταξύ των δέκα πιο ζεστών στην ιστορία, με τη θερμοκρασία στους 40 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη προκάλεσε θανάτους, μεγάλες πυρκαγιές και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Δύσκολη ήταν η κατάσταση και για πολλά είδη της άγριας ζωής, καθώς καταγράφηκαν μαζικοί θάνατοι αλόγων, νυχτερίδων και ψαριών.

Το νέο ρεκόρ ξεπερνά και αυτό του 2013, που είχε θεωρηθεί το χειρότερο κύμα ζέστης στην ιστορία της χώρας.

«Οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν μεγάλα τμήματα της χώρας σχεδόν όλο τον μήνα» σχολίασε ο κλιματολόγος Δρ Andrew Watkins, σημειώνοντας πως έσπασαν τα ρεκόρ τόσο για τη διάρκεια όσο και τις ακραίες καθημερινές συνθήκες. Ταυτόχρονα, η βροχόπτωση ήταν κάτω από τον μέσο όρο για τις περισσότερες περιοχές.

Η Αυστραλία αντιμετωπίζει ολοένα και πιο ζεστά καλοκαίρια. Πέρσι το Σίδνεϊ πέρασε την πιο ζεστή ημέρα του από το 1939, με μέγιστη θερμοκρασία στους 47,3 βαθμούς Κελσίου.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΖΕΣΤΗ, ΕΛΙΩΣΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!