Απογοήτευση Ερντογάν για την πλειοψηφία στη Βουλή: «Δεν πετύχαμε το στόχο μας»

«Ο τουρκικός λαός μου έδωσε την εντολή», με βάση τα ανεπίσημα ακόμη αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν πετύχαμε το στόχο μας». Σαφής αναφορά στο γεγονός ότι το κόμμα του, το ΑΚP δεν κατάφερε στις βουλευτικές εκλογές να κατακτήσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

«Τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εκλογών είναι σαφή. Σύμφωνα μ’ αυτά, ο λαός μου εμπιστεύτηκε την ευθύνη του προέδρου της Δημοκρατίας», είπε. Διαβεβαίωσε επίσης ότι οι Τούρκοι ψηφοφόροι έδωσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και τους συμμάχους του.

«Ελπίζω ότι κανείς δεν θα πλήξει τη δημοκρατία ρίχνοντας σκιές στις εκλογές και τα αποτελέσματα για να κρύψει την αποτυχία του», πρόσθεσε. «Είναι η ώρα να επικεντρωθούμε στο μέλλον της χώρας μας, αφήνοντας πίσω μας τις εντάσεις της προεκλογικής περιόδου», τόνισε, αφήνοντας σαφή υπονοούμενο για την αμφισβήτηση του αποτελέσματος από την αντιπολίτευση. Τόνισε, δε, ότι «οι διαφωνίες που ζήσαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πρέπει να μείνουν πίσω. Τώρα πρέπει να συμφωνήσουμε»

Παράλληλα μίλησε Για «μάθημα Δημοκρατίας» που έδωσε η Τουρκία με τη συμμετοχή του 80%, έκανε λόγο στο διάγγελμά του μετά την εκλογική νίκη του ο, μάλλον υποτονικός στην ομιλία του, Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Το μήνυμα είναι ολοφάνερο. Η Τουρκία με συμμετοχή σε ποσοστό 80% έδωσε μάθημα Δημοκρατίας.  Καλώ τις χώρες που βγάζουν αποτελέσματα με συμμετοχή κάτω του 50% να διαβάσουν πολύ προσεκτικά τα αποτελέσματα των εκλογών», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει «με αποφασιστικότητα» να βελτιώνει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρξει καμία οπισθοχώρηση «από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην τουρκική οικονομία και τη δημοκρατία».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του εναντίον «εκείνων που μας απειλούν μέσω τρομοκρατικών οργανώσων» και ότι θα λάβει μέτρα για να αυξήσει την αξιοπιστία του δικαστικού συστήματος.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΙΚΗΤΗΣ, ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΚΟΙΝΒΟΥΛΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!