Τουρκία-εκλογές με αίμα: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Σε πάνω από τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πόλη Karacoban της επαρχίας Ερζερούμ, τρεις (σ.σ. άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις) έχασαν την ζωή τους  κατά την διάρκεια ένοπλης συμπλοκής σε εκλογικό κέντρο. Μεταξύ των νεκρών είναι ο επικεφαλής του IYI Partisi (Καλό Κόμμα), της Μεράλ Ακσενέρ, στην επικράτεια του Ερζερούμ, Μεχμέτ Σιντίκ Ντουρμάζ.

Ένα στέλεχος του Κόμματος, ο Χουσνού Γιλάν, ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο έφτασαν 24 άτομα από το υπουργείο Εσωτερικών. «Δεν τους ακολουθήσαμε, διαφωνήσαμε με τον ερχομό τους. Αργότερα ένας νέος, μέλος του AKP και υποψήφιος στο Ερζερούμ, τον οποίο δεν ξέρω ήρθε και ξεκίνησε καυγάς. Έπεσαν πυρά. Ο Γιλμάζ έπεσε νεκρός, όπως και δύο ακόμα πολίτες».

Παράλληλα, πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν ακόμη νεκρό στην πόλη Suruc της επαρχίας Σανλιούρφα.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ επιβεβαίωσε τους πυροβολισμούς στο Ερζερούμ, ωστόσο τόνισε ότι είχαν ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς, προσθέτοντας ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τις εκλογές, αλλά αφορά σε βεντέτα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ, 4 ΝΕΚΡΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!