Κυριακή
28
Μάι
Back

Amazon: Σε απεργία προχώρησαν 2.500 εργαζόμενοι

Σε απεργία προχώρησαν σήμερα περίπου 2.500 εργαζόμενοι της Amazon στη Γερμανία. Μάλιστα, προειδοποίησαν ότι θα κάνουν κι άλλες κινητοποιήσεις έως το τέλος του έτους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Το συνδικάτο υπηρεσιών Verdiκαλεί την Amazon να δώσει «άμεσα» στους εργαζομένους τη μισθολογική αύξηση 3% φέτος, στη συνέχεια την αύξηση 1,7% την επόμενη χρονιά, όπως προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση του κλάδου των πωλήσεων, με την οποία η αμερικανική εταιρία αρνείται να συμμορφωθεί.

Η Amazon στη Γερμανία, η οποία διαχειρίζεται 17 κέντρα επιμελητείας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν περιμένει αντίκτυπο στους πελάτες της, αλλά το συνδικάτο επιμένει ότι οι παραδόσεις θα γίνουν με καθυστερήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την κατηγορία ‘prime’ με άμεση παράδοση, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ίδια πηγή επιβεβαιώνει ότι και άλλες απεργίες θα γίνουν «σίγουρα έως το τέλος του έτους», μια περίοδο με πολλή κίνηση πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!