Αυστραλία: Νοσηλευτής έσωσε τον εαυτό του από σίγουρο έμφραγμα

Ένας νοσηλευτής από την Αυστραλία ήξερε πολύ καλά τι σήμαιναν τα σημάδια του έντονου πόνου στο στήθος και της ζάλης που ένιωθε, αλλά βρισκόταν πολύ μακριά από την πλησιέστερη ιατρική μονάδα για να μπορέσει να ζητήσει βοήθεια και γι’ αυτό αποφάσισε να δράσει μόνος του.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine, ο έμπειρος νοσηλευτής συνειδητοποίησε κατευθείαν ότι τα συμπτώματα που είχε προμήνυαν καρδιακή προσβολή και δεδομένου ότι το πλησιέστερο ιατρείο ήταν 161 χιλιόμετρα μακριά του, αποφάσισε να λάβει τα μέτρα του από μόνος του και να βοηθήσει τον εαυτό του.

Όταν άρχισαν τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής, ο 44χρονος νοσηλευτής από τον απομακρυσμένο κόλπο Coral της Αυστραλίας, αποφάσισε να κάνει στον εαυτό του ένα καρδιογράφημα. Μόλις ολοκλήρωσε την διαδικασία, έστειλε τα αποτελέσματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν γιατρό που εφημέρευε στα έκτακτα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Αυστραλίας.
«Το καρδιογράφημα έδειξε πλήρη καρδιακή προσβολή», έγραψε η ιατρός που το παρέλαβε, Felicity Lee.

Η αντίδραση του 44χρονου νοσηλευτή που γνώριζε πολύ καλά πως να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστάσεις, ήταν άμεση. Ήξερε ότι για να σωθεί, έπρεπε να δράσει άμεσα. Έτσι τοποθέτησε κατευθείαν, ενδοφλέβια, φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αντιθρομβωτικών και των παυσίπονων, που ήταν απαραίτητα για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί, τουλάχιστον στιγμιαία, η καρδιακή προσβολή.

Στη συνέχεια, «συνέδεσε τα δόντια του με απινιδωτές και προετοίμασε τον εαυτό του για μία ένεση αδρεναλίνης», ενώ δεν παρέλειψε να πάρει δύο φάρμακα που θα βοηθούσαν στην επαναφορά των καρδιακών ρυθμών.

Όλα αυτά τα βήματα που ακολούθησε ο 44χρονος νοσηλευτής του «εξασφάλισαν» χρόνο μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, όπου και τον παρέλαβα και τον μετέφερε σε καρδιολογικό κέντρο στο Περθ.

Ο 44χρονος, του οποίου τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα, δέχθηκε από το έμπειρο προσωπικό την κατάλληλη θεραπεία και επέστρεψε 48 ώρες μετά στο σπίτι του, με την υγεία του να έχει σταθεροποιηθεί, ενώ νιώθει ιδιαίτερα ευχαριστημένος, καθώς κατάφερε να προλάβει τα χειρότερα.

Οι γιατροί πρόσθεσαν ότι οι ενέργειες αυτού του έμπειρου νοσηλευτή τον βοήθησαν να σώσει τη ζωή του και τόνισαν ότι η γνώση πρώτων βοηθειών είναι ουσιώδης και απαραίτητη για τον οποιονδήποτε πολίτη, γι’ αυτό όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε βασικά πράγματα, αν θέλουμε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΜΦΡΑΓΜΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ, ΕΣΩΣΕ, ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!