τσιτσιπάς-έπαιξα-σχεδόν-σαν-ερασιτέχ-1036977
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 30.08.2022 | 17:45

Τσιτσιπάς: Έπαιξα σχεδόν σαν ερασιτέχνης

Η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο US Open ολοκληρώθηκε μόλις στον πρώτο γύρο, καθώς ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε από τον Ντάνιελ Ελάχι Γκαλάν. Μετά από αυτή την δυσάρεστη έκπληξη, ο Τσιτσιπάς δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και ανέφερε πως η εμφάνισή του ήταν σχεδόν ερασιτεχνική.

«Ήταν μια από τις λίγες στιγμές στην καριέρα μου που ένιωσα χαμένος. Με “σκότωνε” στο κορτ, δεν ήμουν παρών στο κορτ, δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ. Ήταν από εκείνες τις μέρες που δεν έχεις όρεξη να παίξεις, να αγωνιστείς. Ένιωθα τελείως off. Αυτός έπαιξε σαν παίκτης παγκοσμίου κλάσης κι εγώ έπαιξα σχεδόν σαν ερασιτέχνης. Δεν είναι ωραίο να το λέω, αλλά αυτό συνέβη» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν το ένιωθα ότι θα γίνει, ειλικρινά. Ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένος, έπαιζα καλά στις προπονήσεις. Ένιωθα ότι είχα το μομέντουμ. Ίσως να ένιωσα λίγη ένταση μπαίνοντας στο ματς, διότι δεν έχω καλή ιστορία εδώ στο US Open. Μου αρέσει, όμως, αυτό το τουρνουά. Πρέπει να δουλέψω περισσότερο στις αρνητικές σκέψεις και να μην τις αφήνω να με επηρεάζουν, να μπαίνουν στο κεφάλι μου. Διότι είμαι καλύτερος από αυτό, είμαι πολύ καλύτερος παίκτης και πολύ καλύτερος αθλητής. Όχι, ωστόσο, σήμερα».